A rendőrök bepöccentek a Miskolcon kiszűrt, vezetéstől többszörösen eltiltott autósra, kattant a bilincs

Megosztás

Már jóval korábban eltiltották a vezetéstől a férfit ittas vezetés miatt, erre úgy kezdte a szeptembert, hogy 24 óra leforgása alatt háromszor is lebukott egy-egy rendőri ellenőrzésen, hogy mégis volán mögé ült. A rendőröknek elegük lett és bevitték.

A rendőrök közúti ellenőrzések során 2023. szeptember 4-én este Felsőzsolca külterületén, illetve másnap Miskolc belvárosában kétszer is kiszűrték a forgalomból a járművezetéstől eltiltott sofőrt. A járőrök az intézkedéseik során megállapították, hogy az autó vezetőjét a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Miskolci, és a Szikszói Járásbíróság több év időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfitől korábban ittas járművezetés miatt vonták be a jogosítványát.

A Miskolci Rendőrkapitányság a 39 éves hernádnémeti férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A sofőrt 2023. szeptember 6-án gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására is.

A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők figyelmet, hogy a jogszabályváltozás értelmében 2021. május 14-től, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet bűncselekményt követ el! – adta hírül a Police.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek